Kraan huren, draglineschot, industriële verhuizingen, kraanverhuur, speciaal transport, transportproject, rijplaat huren

Diensten van Verbruggen-Volkel

Betrouwbaarheid vindt haar oorsprong in deskundigheid, kennis en de drive om problemen op te lossen. Met onze jarenlange ervaring en positieve instelling zijn wij in staat om voor elke transportvraag een passende oplossing te bieden. Onderstaand vertellen we u meer over onze diensten.

Van kraanverhuur tot industriële verhuizing

Met ons materieel en onze kennis maken wij van elk project een geslaagde operatie. Uw probleem is voor ons een uitdaging!

De hoofdactiviteiten van Verbruggen-Volkel bestaan uit:

kraanverhuur
kraanverhuur

Kranen

Wij hebben de beschikking over verschillende soorten mobiele kranen waarmee we tegemoetkomen aan verschillende behoeften van onze klanten. Grofweg kunnen we onderscheid maken in:

  • Mobiele telescoopkranen
  • Rupstelescoopkranen
  • Mobiele loopkattorenkranen  

Al onze mobiele telescoopkranen zijn van het all-terrain type en zijn dus ook goed in te zetten op onverharde terreinen. Omdat alle assen stuurbaar zijn, kunnen deze kranen goed manoeuvreren in krappe ruimtes. We beschikken over kranen vanaf 40 ton met variërende mastlengtes (vanaf 30 meter). Alle telescoopkranen zijn uitgerust met een zichtcamera in de giekkop, zodat de machinist kan zien wat er onder de haak gebeurt. 

Rupstelescoopkranen zijn uitstekend geschikt voor lopende werken en werken met een slechtere ondergrond. Groot bijkomend voordeel is dat de kranen kunnen rijden met last. Wanneer een kraan vaak verplaatst moet worden, kost dit doorgaan veel tijd. De rupstelescoopkraan kan onder veel omstandigheden opgebouw verplaatsen. Deze kranen hebben een traploze verstelbare cabine, zodat de machinist zicht heeft op de eerste verdieping. De kranen worden veel ingezet bij lopende betonwerken, prefab-elementen, bouw en staalbouw

Snel opbouwende mobiele loopkattorenkranen werden voor het eerst gebruikt in het begin van de jaren ‘90. Als eerste kraanverhuurbedrijf in Zuid-Nederland investeerde Verbruggen-Volkel in deze kranen. De kranen hebben het voordeel dat de cabine op verschillende hoogtes te plaatsen is en dat de machinist dus optimaal zicht op het werk heeft. Vooral bij bouwprojecten met meerdere verdiepingen is dit voordelig voor veiligheid en bouwsnelheid. Iets wat goed te overzien is werkt immers sneller en veiliger. Verbruggen-Volkel heeft deze snelopbouwende torenkranen met variërende gieklengtes vanaf 30 meter. Omdat de kranen de mogelijkheid hebben om de giek te toppen, kunnen grote hijshoogtes bereikt worden. Al de hijsfuncties zijn traploos regelbaar, zowel vanuit de kraancabine als door middel van de radiografische afstandsbediening. Dit alles maakt de torenkraan geschikt om behendig en precies hijswerk uit te voeren.

speciaal transport

Transport

Wij verzorgen transport in alle soorten en maten, nationaal en internationaal. Verbruggen-Volkel heeft een gunstige ligging ten opzichte van de belangrijke havens en ligt vlakbij de landsgrenzen van België en Duitsland.

Met een grote diversiteit aan combinaties, lengtemogelijkheden en vloerhoogten zijn wij uitstekend in staat om transporten voor objecten met uitzonderlijke maten en gewichten op te lossen. 

Dit alles gebeurt onder toezicht van onze gediplomeerde uitvoerders en waar nodig begeleiden gecertificeerde verkeersregelaars exceptionele transporten. Dankzij onze verschillende op afstand bestuurbare trailers zien wij verkeerstechnische hindernissen niet als probleem, maar als uitdaging. 

We begeleiden niet alleen transporten voor onze eigen klanten. Veelvuldig wordt onze kennis en vakkundigheid gebruikt door collegabedrijven waarvoor wij ontheffingen aanvragen en de transporten begeleiden. Bekijk de foto’s op onze fotopagina.

speciaal transport

Om het aanbod compleet te maken heeft Verbruggen-Volkel de beschikking over verschillende afsluitbare op- en overslagfaciliteiten voor installaties en goederen, zowel binnen als buiten. Opdrachtgevers die te maken krijgen met ruimtegebrek, kunnen hier gebruik van maken.

Bij ons vindt u het gehele traject van transport, opslag en overslag onder één dak.

draglineschot

Draglineschotten en rijplaten

Rijplaten en draglineschotten verlagen de bodemdruk en worden gebruikt om een vaste ondergrond te creëren of locaties bereikbaar en berijdbaar te maken. De platen worden onder meer gebruikt voor bouwverkeer en op evenementen, of ter bescherming van de bodem en bestaande verhardingen.

Rijplaten- en draglineschottenverhuur is een snelgroeiende tak binnen ons bedrijf. Daarom hebben we geïnvesteerd in een oplegger om deze platen te transporteren, uit te leggen op de gewenste locatie en ze daarna weer op te rapen. Onze platen zijn voorzien van afgeronde hoeken en bevatten trekogen en/of gaten.

industriële verhuizingen

Industriële verhuizingen

Productielijnen en -machines zijn de motoren van vele ondernemingen en daarom een kostbaar bezit. Stilstand bij vervanging of verplaatsing van deze machines moet daarom tot een minimum beperkt worden. Het is dan ook essentieel deze machines zeer zorgvuldig, maar toch snel te verhuizen. Zo staat de productie niet langer stil dan nodig.

Verbruggen-Volkel biedt een totaaloplossing van laden/lossen, transport en plaatsing ineen. Wij houden al deze diensten in eigen beheer. Zo wordt er optimaal gepland en worden de mogelijkheden optimaal benut. Uw productielijnen zijn snel weer in bedrijf.

Kraan huren

Service

Materieel en onderhoud hiervan zijn een beslissende schakel in de mobiliteit van een bedrijf. Verbruggen-Volkel heeft een moderne werkplaats waar we onderhoud en reparaties uitvoeren. Niet alleen aan eigen materieel, maar ook aan trucks en materieel van derden. Onze werkplaats is RDW-goedgekeurd. Dit betekent dat hier ook de verplichte jaarlijkse apk-keuringen en afmeldingen plaats kunnen vinden voor trailers en trucks zwaarder dan 3500 kg.

Daarnaast ontwikkelen en construeren wij diverse speciale hulpmiddelen in onze werkplaats. Mede door deze op maat gemaakte hulpmiddelen onderscheiden wij ons dan ook ten opzichte van vele andere kraanverhuur- en transportbedrijven.